Naam:
Juliette Constance Riebeek, 11 j. piano en Tatiana Riebeek - Chevtchouk, pianiste
Datum:
17 augustus 2013Dit concert is al voorbij!
Tijd:
14:30u
- 16.00u
Omschrijving:
6e Vrije Inloopconcert
Zaterdagmiddag 17 augustus 2013, 14.30 uur, St.-Andrieskerk, Antwerpen
‘Talent uit de Lage Landen’
Juliette Constance Riebeek, 11 j. piano en Tatiana Riebeek -Chevtchouk, pianiste (NL)
Wijnie Puijk, mezzo-sopraan, Pieter Vis, bariton en Luc Simons, piano (NL)
De 11-jarige Juliette-Constance Riebeek is geboren op 14 september 2001 te Amsterdam. Vanaf haar vierde jaar speelt zij piano en heeft circa 3 jaar pianoles bij de Russische concertpianiste Ludmila Imnadze. Deze studeerde aan het Conservatorium van Moskou maar woont al jaren in Nederland. Haar moeder Tatiana Riebeek-Chevtchouk is zelf ook een uitstekende pianiste en pedagoge. Juliette werd in 2012 winnares 2e prijs Steinway piano Concours (Finale: Amsterdams Concertgebouw) en 2e prijs winnares junior Prinses Christina Concours, 2012 voor haar eigen composities. Met regelmaat speelt ze op huisconcerten alsook op de pianoschool van haar moeder. Ook ballet is een van haar hobby’s en daarin toont zij creatief talent. In het komende schooljaar gaat Juliette naar de afd. ‘Jong talent’ van het Amsterdams Conservatorium om pianolessen te krijgen bij Mila Baslavskaja. In de afgelopen maand juni trad Juliette-Constance samen met de vermaarde meesterpianist Daniel Wayenberg op tijden het 1e grote festival op het Amstelveld voor jonge musici dat werd georganiseerd door haar moeder Tatana Chevtchouk. In dit laatst gehouden zomerserie Jong talent in de lage Landen viert zij een klein lustrum want zij trad voor het eerst op als jongste deelneemster tijdens de zomer van 2008 o.l.v. Pieter Vis in zijn serie Vrije Inloopconcerten in de St. Carolus Borromeuskerk te Antwerpen.
Tatiana Chevtchouk (concertpianiste & pedagoge) is geboren in 1968 te Znamenka (Oekraïne). Zij studeerde cum laude af in 1993 aan het Staats Conservatorium te Saratov (na St.-Petersburg en Moskou, destijds het oudste conservatorium van Rusland). In 1999 kwam zij naar Nederland en stichtte in 2007 een bloeiende pianoschool ‘Crescendo Music Amsterdam’ (CMA) in het centrum van Amsterdam. Als directrice heeft Tatiana in de afgelopen 5 jaren veel talenten onder haar leerlingen opgeleid en toch blijft haar doel als pianiste en pedagoge, de liefde voor de klassieke muziek aan nog vele kinderen door te geven! Op 23 juni van dit jaar verzorgde Tatiana een spetterend 1e festival voor jonge musici op het Amstelveld in Amsterdam waar de wereldberoemde meesterpianist Daniël Wayenberg met de mezzo-sopraan Yana Boukoff uit Parijs het unieke muziek festival mede tot een groot succes hebben gemaakt!
Wijnie Puijk (mezzo-sopraan) zag het levenslicht op 26 april 1958 te Houten, uit een gezin van 14 kinderen waarvan zij de middelste is. Als klein meisje zong zij op school al het hoogste lied. In 1977 ontdekte Pieter Vis haar op een talentenjacht in Houten en gaf haar les in voordrachtskunst, operette en liedrepertoire. Theorie en techniek ontving zij verder van Netty Houtman en de zangpedagoog Bé Mulder. Samen met Pieter Vis trad Wijnie regelmatig in de vorige eeuw voor zieken, bejaardeninstellingen en in kerkdiensten op. Tevens soleerde zij verschillende malen voor de Bijbel Kiosk Vereniging (BKV) door het land. Nu, ruim 30 jaar later, treedt Wijnie weer voor het eerst op onder de muzikale leiding van haar voormalige zangleraar Pieter Vis.
Mr. Luc Simons (pianist) was na zijn pensionering, ruim 24 jaar geleden, nog jaren actief als jurist bij de Wetswinkel in zijn woonplaats Sliedrecht. In 2001 ging hij zich weer toeleggen op het musiceren. Zo begeleidde hij op het orgel de kerkdiensten of speelde piano in verzorginginstellingen. Meer dan 20 jaar was hij een der vaste begeleiders van Pieter Vis en als 88-jarige is hij thans de muzikale begeleider van Wijnie Puijk uit Geldermalsen. Luc Simons was een der eerste muzikale medewerkers in de zomer van 2003 gedurende de afgelopen 10 jaar van deze serie ‘Vrije Inloopconcerten’ dat begon in de St.-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen.
Pieter Vis zag 4 jaar na de bevrijding het levenslicht en wel op 18 mei 1949 te Rotterdam. Hij verwierf als jongenssopraan internationale faam, zo soleerde hij o.m. bij het Rotterdams Jongenskoor en bij de Wiener Sängerknaben (Oostenrijk). De klassieke zang studeerde hij bij de sopranen Isa Valeton Maas-Geesteranus en Marie-Cécile Moerdijk, en bij de alten Annie Hermes en Aafje Heynis. Hij vervolgde zijn zangstudie voor opera en lied bij de bas-baritons Dietrich Fischer-Dieskau, Herman Scheij en Bernard Kruijsen.
In 1974 behaalde hij het staatsdiploma solozang met onderscheiding en veroverde verschillende eerste prijzen op binnen- en buitenlandse concoursen. In de afgelopen jaren ontving de musicus Vis meerdere internationale onderscheidingen. Zo verleende de stad Brugge hem in 1980 de bronzen stadspenning voor zijn Guido Gezelle-promotie. Wegens zijn verdiensten en inzet voor de vocale werken van de Duits-Nederlandse Joodse componist Wilhelm Rettich werd aan hem door de gezamenlijke kerken in Baden-Baden een zilveren penning overhandigd. Van Dr. Marcel Dingli-Attard ontving hij in 1988 een eredoctoraat in de muziek van het Marquis Giuseppe Scicluna International University Foundation. En in 1996 werd hem een gouden CD overhandigd voor zijn 100.000 verkochte exemplaren ‘Pieter Vis zingt volksliederen uit vele landen’. Daarnaast soleerde hij in ruim 600 kerkconcerten, oratoria, liedrecitals en vertolkte diverse operarollen; ‘Rigoletto’-Verdi, ‘Papageno’-Mozart en ‘Eisenstein’-‘Die Fledermaus’ (Joh. Strauss). In het jaar 2013 zet hij na 50 jaar zingen definitief een punt achter zijn zangerloopbaan. Nu treedt de voormalige zanger op als voordrachtskunstenaar met vaak onbekend gebleven melodrama’s en ballades van klassieke en romantische toondichters. Als dirigent verzorgt hij nog wel de jaarlijkse viering van ‘Maria ten Hemelopneming’ en het traditionele Advents-Kerstconcert in de St.-Andrieskerk te Antwerpen.
A.S. Zaterdag 24 augustus 2013, aanvang 14.30 uur Slotconcert: ‘Jong Talent uit de Lage Landen 2013’
Rangel Silaev, 13 j. piano, en Pieter-Jan Koninckx, 19 j. piano / Michael Evans, 25 j. klarinet, en Alexander Evans, 18 j. piano
Er wordt per concert een aanvullende collecte gehouden ter bestrijding van de gemaakte onkosten van deze middag. De optredens duren ongeveer 70 minuten met een korte ingelaste pauze.
Secr. Ward Steffens 0497.48.64.76; ward@wardsteffens.com
Informatie: Pyoterriba@gmail.com / Dr. Pieter Vis, GSM 0474-704658 / Website: elzavisdeclercqstichting.nl / website www.topa.be / www.ovv.be / www.uitinvlaanderen.be
Adres:
'St.-Andrieskerk Waaistraat 1
Plaats:
Antwerpen (
Boek overnachting in Antwerpen)
Dagje uit in Antwerpen |
Activiteiten Antwerpen
Provincie:
Antwerpen
Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (
meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden
Uitvoerenden:
Juliette Constance Riebeek, 11 j. piano en Tatiana Riebeek - Chevtchouk, pianiste
Wijnie Puijk, mezzo-sopraan, Pieter Vis, bariton en Luc Simons, piano (NL)
Entreeprijs:
Nog onbekend
Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
ITS-symbool:
Ja
Meer concerten:
Alle concerten van vzw St.-Andries 2000.Telefoon:
0032-+474-704658
Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-08-11 09:15:50
Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.