Christelijke Muziek & Concertagenda

Evensong met de Roden Girl Choristers en Sietze de Vries Assen, Drenthe


Naam:
Evensong met de Roden Girl Choristers en Sietze de Vries
Datum:
23 juni 2024

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16u - 17:15u
Omschrijving:

Zondag 23 mei 16:00 uur
Evensong in de Adventskerk met de Roden Girl Choristers en organist Sietze de Vries

“U onderwees mij van jongs af aan, en steeds nog vertel ik uw wonderen.”

Liturg Machteld Koning koos het thema voor deze Evensong uit psalm 71. In een evensong wordt altijd een (onberijmde) psalm gezongen en de Choristers zingen psalm 71 op een chant van hun organist Sietze de Vries.
De woorden uit dit thema, het vol verlangen wachten op de Heer, komen ook terug in het I waited for the Lord van Mendelssohn: I waited for the Lord, he inclined unto me, he heard my complaint.
O blessed are they that hope and trust in him.

Het Magnificat (Lofzang van Maria) en Nunc Dimittis (Lofzang van Simeon) zijn vaste elementen in elke evensong. Deze keer komt de toonzetting van beide stukken van de hand van Herbert Sumsion en de Preces en Responses (de gebeden) van Disraeli Brown.

Het meisjeskoor, de Roden Girl Choristers, kennen we inmiddels van hun eerdere optredens in Assen. Al een aantal jaren achtereen komen ze in het voorjaar voor ons zingen en het is inmiddels traditie dat een aantal van de jongste choristers deze middag voor het eerst in een evensong zingt. Dirigente Sonja de Vries zet zich in voor het ontwikkelen van jong zangtalent. De dynamische groep meiden heeft inmiddels een klinkende reputatie verworven. Jonge meisjes worden in het opleidingstraject voorbereid op een auditie als chorister. Individuele stemvorming resulteert in een eenvormige koorklank waarbij elk koorlid zich met zelfvertrouwen inzet. Een zelfvertrouwen dat bovendien versterkt wordt door de sociale hechtheid van de groep. Geschoeid op Anglicaanse leest, wordt het koor geïnspireerd door het heldere, strakke, open klankidioom van de Engelse jongens- en meisjeskoren.
Vaste begeleider van het koor is organist Sietze de Vries. Hij is internationaal werkzaam als concertorganist en kerkmusicus. Als (improvisatie)docent wordt hij internationaal veel gevraagd en als docent Orgel is hij verbonden aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen .
Sonja de Vries studeerde orgel, piano en klavecimbel in het land waar ze opgroeide: Zuid Afrika. Ze studeerde aan de Universiteit van Stellenbosch en aan de universiteit van Zuid Afrika. Sinds 2008 is Sonja verbonden aan Stichting Koorschool Noord Nederland als artistiek leider van de Roden Girl Choristers. Het investeren in het talent van jonge mensen met een passie voor muziek, staat voorop.

Zoals altijd is de toegang van de Evensong gratis. Een ruimhartige gift in de uitgangscollecte wordt zeer op prijs gesteld.
Van harte welkom!

Adres:
lindelaan 49
Postcode:
9404kr
Plaats:
Assen (Boek overnachting in Assen)
Dagje uit in Assen | Activiteiten Drenthe

Provincie:
Drenthe

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Jongerenkoor en Orgel


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.vredenoord-assen.nl
Email adres:
musicaprodeo apenstaartje vredenoord-assen.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Musica pro Deo Adventskerk Assen.
Telefoon:
0592460618


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2024-05-27 16:12:22

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar