Christelijke Muziek & Concertagenda

Viva Vivaldi: spetterend slotconcert van een seizoen Westerkerkmuziek Veenendaal, Utrecht


Naam:
Viva Vivaldi: spetterend slotconcert van een seizoen Westerkerkmuziek
Datum:
22 juni 2024

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

Op 22 juni om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert gegeven door het Veenendaals projectkoor en -strijkorkest onder leiding van Ad Verhage. Medewerking aan dit concert wordt verleend door Marjon Strijk, sopraan, Maria den Hertog, alt, en Koos Verhage, viool. Op het programma staan louter werken van Antonio Vivaldi: drie psalmen, het Magnificat en een virtuoos motet voor sopraan en strijkers: ‘In furore’; alle feestelijke vocale werken. Verder klinkt een concert voor viool en orkest. Met dit concert sluit de Stichting Westerkerkmuziek het 14e seizoen af en koerst zij richting het derde lustrum. De entree is gratis; aan de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op de website van de Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal, www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Goudvink 2, Westerkerk
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Ad Verhage studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag schoolmuziek, orgel en protestante kerkmuziek. Hij is momenteel cantororganist van de Andrieskerk te Amerongen en organist van de Westerkerk te Veenendaal. De sopraan Marjon Strijk wordt veelvuldig gevraagd haar medewerking te verlenen aan verschillende koorconcerten in den lande. Haar repertoire omvat vele stijlperioden: van Schütz, Buxtehude naar Bach, Händel, Rameau via Haydn en Mozart naar Schubert, Mendelssohn en Brahms. Ze werkte mee aan verscheidene cd-opnamen waaronder de cd-boxen met de complete serie geestelijke cantates van Johann Sebastian Bach. De alt Maria den Hertog studeerde aan het Haags Conservatorium en volgde masterclasses bij diverse beroemde zangers. Ze bracht in 2009 een solo-cd uit, "Bereite dich", met Duitse Barok- en Franse Romantische literatuur voor mezzo en orgel/piano. Koos Verhage studeerde historisch viool bij Antoinette Lohmann aan het Utrechts Conservatorium. Hij is de oprichter van twee ensembles: het Marini Consort richt zich op 17e-eeuwse muziek in een intieme setting en Ensemble Papillon maakt muziektheater voor kinderen met barokmuziek en authentieke instrumenten. Naast zijn ensemblewerk speelt Koos in verschillende barokorkesten.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2024-06-13 22:55:59

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar