Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelplusconcert Woudenberg, Utrecht


Naam:
Orgelplusconcert
Datum:
13 juli 2024

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

In het kader van de serie Zomerconcerten 2024 in de Dorpskerk van Woudenberg verzorgen op zaterdag 13 juli Arjan Veen (orgel) en Mary Ann Eessaar (viool) een orgelplusconcert. Ze spelen werken van o.a. Bach, Schubert, Glück en Rheinberger. Het concert begint om 16.00 uur en duurt ongeveer een uur. De toegang is vrij. Wel kunt u bij de uitgang een vrije gift geven.

Adres:
Dorpskerk, Middenstraat 20
Postcode:
3931HJ
Plaats:
Woudenberg (Boek overnachting in Woudenberg)
Dagje uit in Woudenberg | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
orgelplus klassiek concert

Uitvoerenden:
Arjan Veen is concertorganist, kerkmusicus en dirigent. Hij is als (cantor-) organist verbonden aan de Maartenskerk in Doorn, de Grote kerk van Vianen en als vesperorganist aan de Domkerk te Utrecht.
Arjan Veen behaalde zijn Bachelor en Masterdiploma orgel aan het Rotterdams Conservatorium en studeerde bij Aart Bergwerff, Ben van Oosten en Hayo Boerema. Zijn Masterrecital orgel sloot hij summa cum laude af in 2015. Hij behaalde meerdere prijzen bij internationale orgelconcoursen en volgde onder meer masterclasses bij Hans-Ola Ericsson, Jürgen Essl en Peter Planyavsky. In september 2022 mocht hij na zijn optreden in de int. orgelserie van de stad Kortrijk (BE) twee prijzen in ontvangst nemen waaronder de prijs voor de beste vertolking van orgelwerken van Cesar Franck.
Arjan sloot zijn studie Koordirectie (Master) aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen in juni 2022 succesvol af. Hij is o.a. dirigent van het Eindhovens kamerkoor (EKK).

Mary Ann Eessaar begon op 5 jarige leeftijd met vioolspelen. Ze haalde haar Bachelordiploma aan de Estse Academie voor Muziek in 2012 en haar Masterdiploma in 2014 aan het Utrechtse Conservatorium. Ze volgde ook diverse masterclasses. Mary Ann speelde viool in diverse orkesten in Europa. Verder speelt ze veel kamermuziek met diverse ensembles. Verder is ze als docent verbonden aan de muziekschool van Scherpenzeel.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee

Meer concerten:
Alle concerten van Arjan Veen (orgel); Mary Ann Eessaar (viool).
Telefoon:
0616708716


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2024-06-24 12:25:00

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar