Christelijke Muziek & Concertagenda

Requiem voor de Vrede Woerden, Zuid-Holland


Naam:
Requiem voor de Vrede
Datum:
25 oktober 2024
Tijd:
20.00u - 22.00u
Omschrijving:

Met oorlogen aan de randen van Europa en oplopende spanningen tussen de grootmachten in de wereld, is de internationale veiligheidssituatie drastisch verslechterd. Vrede is niet langer vanzelfsprekend. Daarom staat het najaarsconcert van het Woerdens Kamerkoor in het teken van ‘vrede’ met het ‘Requiem’ van John Rutter en vier koorstukken van andere componisten die de vrede bezingen.


Requiem van John Rutter
John Rutter (VK, 1945) is een van de meest populaire componisten van deze tijd wiens werk voor een breed publiek toegankelijk is. Hij schreef dit requiem ter nagedachtenis aan zijn overleden vader. Het is een ingetogen en troostend muziekstuk dat deels gebaseerd is op het Latijnse requiem, afgewisseld met fragmenten uit de begrafenisrite uit het Anglicaanse Book of Common Prayer en psalmen uit de Bijbel. Het Woerdens Kamerkoor voert onder leiding van Geerten van de Wetering de versie uit die Rutter schreef voor ensemble (fluit, hobo, harp, cello, klokkenspel en timpani) en orgel. De sopraan Florien de la Fosse neemt de solo’s voor haar rekening. Iddo van der Giessen bespeelt het orgel.

Liederen van hedendaagse componisten
Voorafgaand aan ‘Requiem’ brengt het Woerdens Kamerkoor een lied ten gehore van
Arvo Pärt (Estland, 1935), getiteld Da pacem ‘Domine. Pärt schreef dit lied ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de grote terreuraanslag in Madrid in 2004. Vervolgens wordt Peace I leave with you van Knut Nystedt (Noorwegen, 1915) uitgevoerd, gevolgd door Da Pacem van Daan Manneke (Nederland, 1939). Het concert wordt afgesloten met Dona nobis pacem uit 1996 van Pẽteris Vasks (Letland, 1946), een ontroerend lied door de veelvuldige herhaling en de samenspraak met het orgel.

Adres:
Bonaventurakerk Rijnstraat 60
Postcode:
3441 BV
Plaats:
Woerden (Boek overnachting in Woerden)
Dagje uit in Woerden | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs volwassenen:
€ 22,50
Entreeprijs kinderen:
€ 11,00


Internetadres:
https://www.woerdenskamerkoor.nl/
Email adres:
nfo apenstaartje woerdenskamerkoor.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Woerdens Kamerkoor.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2024-10-04 14:10:24

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar