Christelijke Muziek en Concertagenda

Evergreen in beeld: 'Eine kleine Nachtmusik'

Voordelig naar Mozarts meesterwerk met deze lezersaanbieding

Van onze redacteur Tineke Smits

10-08-16

Als je de eerste tonen van Mozarts beroemdste serenade hoort, herken je de muziek direct. Luister maar eens. Ja toch? Het stuk is bijna synoniem geworden voor alle klassieke muziek.

Vredige muziek

Mozarts 'Eine kleine Nachtmusik' is een zonnig muziekstuk waar bijna iedere luisteraar blij van wordt. Het is ontspannen en vredige muziek die Mozart in 1787 schreef, tegelijk met zijn bloedstollende opera 'Don Giovanni'. Misschien als tegenhanger van die dramatische en spannende opera? Pas lang na Mozarts dood werd 'Eine kleine Nachtmusik' gepubliceerd en sindsdien is het nooit meer van de concertprogramma’s verdwenen.

Voordelig naar een concert

Kom zaterdag 16 september nazomeren met 'Eine kleine Nachtmusik'! In de Edesche Concertzaal wordt de originele versie opgevoerd, met twee violen, altviool en cello. De vier strijkers van Symphonie Atlantique laten de muziek precies zo klinken zoals Mozart het bedoelde. Dit ensemble wordt geprezen in de media om haar energieke spel. Geniet van deze evergreen van de klassieke muziek, dat is gegarandeerd een fijn avondje uit voor iedereen! Want wie kent Mozart niet? Ook op het programma staat muziek van Felix Mendelssohn en Johannes Verhulst.

Voordelig naar een mooi concert? Speciaal voor de lezers van Christelijke Concert Agenda is er een lezersaanbieding: boek een ticket met 15% korting en waan je even in het Wenen van Mozart! Een mooie gelegenheid om eens in het echt een concert bij te wonen. Geniet voor een leuke prijs van de klassieker onder de klassiekers: 'Eine kleine Nachtmusik' van Mozart. Gebruik hiervoor de actiecode CCAGENDA.

Kleurrijk programma

Rebecca Huber, muzikaal leider van Symphonie Atlantique, vertelt: "Het wordt een kleurrijk programma, waarin we Mozarts kaskraker 'Eine kleine Nachtmusik' verbinden met twee minder gangbare strijkkwartetten. Mendelssohns 'Zesde Strijkkwartet' klinkt in vergelijking met het lichtvoetige stuk van Mozart, nogal dramatisch. En het 'Derde Strijkkwartet' van Johannes Verhulst was voor ons echt een openbaring. Ik ben erg van Verhulst gaan houden, zijn muziek heeft zo’n eigen karakter. Het is jammer dat Verhulst in Nederland nog zo onbekend is. Hij zou net als bijvoorbeeld Sweelinck een nationaal icoon moeten zijn." Lees het volledige interview met Rebecca Huber.


 Laatst gewijzigd: 10-08-16 - Geplaatst: 10-08-16