Christelijke Muziek en Concertagenda

Adrian Snell terug met 'Alpha & Omega'

Beleef dit meesterwerk vol hoop voor de toekomst

Van onze redacteur Jan-Willem van Ree

11-07-24

Heb je vorig jaar Adrian Snells klassieker 'Alpha & Omega' gemist? Dit najaar komt hij terug naar Nederland voor een reeks nieuwe uitvoeringen van dit meesterstuk. Op 4, 5 en 6 oktober beluister je 'Alpha & Omega' met Adrian Snell zelf achter de toetsen. Hij wordt bijgestaan door een projectkoor, The Choir Company, en een hoogstaande live-band. Ook is er een bijzonder voorprogramma.

Wat God wil zeggen

'Alpha & Omega' heeft in Nederland een lange geschiedenis en is inmiddels al door honderden koren gezongen. Meer nog dan Snells andere klassieker 'The Passion' is 'Alpha & Omega' een persoonlijk project. Begin jaren tachtig ging Adrian Snell terug naar de wortels van zijn geloof en vroeg zich af: “Wat wil God tegen ons zeggen als kerk en vervolgens tegen ons allemaal in deze zo turbulente, verwarrende en soms angstige periode in onze geschiedenis?” Wat 'Alpha & Omega' zo bijzonder maakt, is de boodschap van hoop die het uitdraagt. De liederen richten weliswaar de schijnwerpers op oorlog en het lijden in de wereld, maar ook op de unieke positie die God in dat alles inneemt. Geen wonder dat het stuk uitmondt in een lied van hoop op een beloofde toekomst.

'Vader vol van vrees en schaamte'

Het resultaat is een diepgaand en veelomvattend werk. De eerste uitvoering van 'Alpha & Omega' was in 1986 in Jeruzalem en sindsdien spreekt het al decennialang mensen aan. Het stuk bevat een aantal klassiek geworden liederen, zoals ‘I Am The Way’, ‘Lord Have Mercy’ en de beroemde titelsong. ‘Lord Have Mercy’ wordt tot op heden in Nederlandse kerken gezongen (als ‘Vader vol van vrees en schaamte’).

Opwarmertje

Als opwarmer voor 'Alpha & Omega' brengen Adrian Snell en zijn band een meeslepend voorprogramma waarin de zanger een bijzonder jubileum viert. Het is dan vijftig jaar geleden dat hij zijn allereerste liedjes opnam voor zijn debuut ‘Fireflake’ (waarvan nummers in 'The Passion' terechtkwamen). Samen met onder meer Rineke de Wit en Sera Noa brengt hij verschillende nummers van dit album ten gehore, die speciaal voor deze tour een make-over krijgen.

Waar en wanneer?

Beleef het mee en bestel kaarten voor de concerten op de volgende locaties:

Vrijdag 4 oktober 2024 - 19.30 - Veenendaal, Regenboog, De Grote Pekken 11, 3901 JB

Zaterdag 5 oktober 2024 - 19.30 - Oud-Beijerland, EGHW, Polderlaan 1, 3261 ZA

Zondag 6 oktober 2024 - 19.30 uur - Zwolle, Verrijzeniskerk, Bachlaan 150, 8031 HL


 Laatst gewijzigd: 11-07-24 - Geplaatst: 11-07-24